Kolletje weer naar school

De eerste schoolweken zitten er al weer op.
We zijn begonnen met de gouden week, deze stond in het teken van groepsvorming.
We hebben allerlei activiteiten gedaan, klassikaal en schoolbreed.
De kinderen hebben elkaar op deze manier beter leren kennen.

We zijn in week 2 begonnen met het thema ‘kolletje weer naar school’.
Hieronder een kleine sfeerimpressie:

Vlindergroep eersteweken1Vlindergroep eersteweken1Vlindergroep eersteweken1IMG 4906

Dit hebben wij gedaan

Afbeelding1In de eerste weken dat de kinderen weer naar school zijn gegaan draaide we met kleine groepen.

Afbeelding2Een prachtige leeshoek op de gang. Marit uit groep 3 leest Sam en Thamar voor uit groep 2.

Afbeelding3Het is fijn om elkaar weer te zien na een lange periode van thuiswerken. Samen weer werken aan activiteiten, samen spelen in de hoeken. De kinderen zijn enorm blij dat ze weer naar school mogen. We gaan er samen nog een aantal gezellige weken van maken en dan is het weer tijd voor de ZOMERVAKANTIE.

Letterfeest

Vrijdag 24 januari hebben wij het letterfeest gevierd in groep 1-2-3. De kinderen uit groep 3 hebben kern 6 al uit van Veilig Leren Lezen en zij kennen nu dus alle letters! Dat was natuurlijk een feestje waard. Alle kinderen uit de groep mochten verkleed op school komen.

diploma
's Middags hebben we eerst als groep lekker lang buiten gespeeld en daarna hebben we het letterfeestlied van Zwijsen eerst nog een paar keer geoefend. We konden het bijna helemaal uit het hoofd en het zijn toch moeilijke zinnen! Daarna kregen de kinderen een alfabet kleurplaat om te kleuren met de opdracht kleur de letters in jouw naam. En ook de kinderen uit groep 1-2 wisten al heel goed hun letters te vinden. Super! Na het kleuren kregen de kinderen limonade met letterchips....ja chips met letters dat was leuk. Daarna voor de papa's en mama's & opa's en oma's hebben we het lied gezongen. Wat was dat gezellig met elkaar zingen.

Daarna de echte diploma uitreiking. Alle toppers kregen er een en niet te vergeten wat een applaus kregen ze van iedereen. We zijn echt supertrots op jullie Kanjers! Voordat de kinderen naar huis gingen kregen ze allemaal nog een zakje letterkoekjes mee naar huis. Ja wij weten wel hoe je een feestje moet vieren.

Gastles IVN

IVN1Vandaag (20 januari) hebben de kinderen van groep 1-2-3 een gastles gehad van het IVN. Er kwamen drie vrijwilligers bij ons op school om de kinderen van alles te leren over bomen.

De kinderen gingen in groepjes naar buiten om te kijken naar de bomen op het plein. Hoe zien bomen eruit in de winter en hoe in de zomer? Wat eten bomen? Hoe komt het dat bomen zo ontzettend sterk zijn?

Daarna waren er binnen 4 activiteiten: dieren stempelen die in en bij bomen leven, bladeren overtrekken, fruit tekenen en een gesprekje voeren over bomen.

Vervolgens heeft ieder groepje dus zijn eigen unieke boom gemaakt. Deze bomen kunt u bewonderen in de gang voor het lokaal van groep 1-2-3.

Het was een leuke, leerzame en gezellige les.

November - december

De kinderen uit groep
1-2-3 hebben het paard van Sinterklaas bezocht. Wat is hij prachtig!

Welkom in groep 1-2-3
                                        Een kijkje in de klas!