Thee in de klas

Geschreven door: Manoah en Joëlla

 

Thee in de klas, das toch raar? Maar hier op de Idenburgschool kregen de kinderen van groep 7\8 vandaag 15 januari een theekan in de klas. En een waterkoker! Omdat de kinderen over een politieke partij leerden van juf Joline. De partijen waren G.O.S, B.M, B.S., LJLS POLOPARTY, SLB NT en JJJ. We schreven allemaal een wetsvoorstel. We gingen als klas stemmen op welke partij het beste idee had. Uiteindelijk heeft de G.O.S Gezond Op School gewonnen. Het beste idee mocht ook uitgevoerd worden. 

Regels

Natuurlijk zijn er ook regels met de thee. Die hebben we zelf bedacht. Zoals: je theebeker bij de theekan te zetten als je thee wil. Je mag thee alleen bij eten en drinken en soms met lezen. Je moet wel je eigen theezakjes mee en je eigen thee beker en alleen de thee dienst schenkt heet water in.

Waarom hadden jullie voor thee in de klas gekozen?

Wij (Manoah, Anna en Joella) waren aan het nadenken en toen vloog het in ons op wij dachten het beter is dan limonade en andere ongezonde drankjes. We vonden ook dat mensen moesten thee leren drinken en hoe je dat dan maakt voordat ze naar het voorgezet onderwijs gaan. Dus nu genieten we elke dag van een kop thee in de klas! 

 

thee thee
IMG_3630 IMG_3630