Project: De Toekomst!

Afgelopen weken hebben we ons in de klas bezig gehouden met het verleden, heden en de toekomst. Hieronder een kleine impressie van de toekomst! We hebben nagedacht over hoe een gebouw, voertuig of stad eruit moet komen te zien in de toekomst en waarom. Dus niet alleen het uiterlijk, maar ook de functies en nog belangrijker: Hoe gaan we dit doen: Het Proces!

Meliina, Thijs en Isolde: We hebben een vliegende auto gemaakt, omdat we alledrie hetzelfde idee hadden. Omdat er dan een file is, hij dan in een vliegtuig kan veranderen.

Jachin en Lars: We gingen fantaseren en kwamen op de toren die heet: The tower of the boyteam! Het nut is dat je in veiligheid bent. We hebben geleerd dat je in de toekomst alles kunt maken!

Lennard, Yaron en soraya: Auto's uit het verleden hebben niet hetzelfde als auto's van nu. Deze auto heeft goede camouflage, goede banden.

Fabian, Luke en Ronan: We hebben een huis van de toekomst gemaakt. We vonden het leuk, omdat er bomen op het dak staan.

Chalina, Ayana en Tirsa: We hebben een K3-stad gemaakt, omdat we van K3 houden. Het is van de toekomst, omdat de studio in een kasteel is gemaakt. We hebben goed samengewerkt en hadden veel lol.

Ramon, Robin en Shane: We hebben een auto van de toekomst gemaakt met snackbar en een tijdmachine. Je kunt er een frikandel eten. We hebben geleerd dat je goed moet doorwerken en niet zo moet treuzelen.

Sneeuwpret in de

Schelpengroep!

Eindelijk lag er weer een beetje sneeuw! Hier moesten we natuurlijk even gebruik van maken!

collagemaker 2019124141313696

collagemaker 2019124141526197

Welkom in de Schelpengroep!

schelpschelp

In de Schelpengroep zitten 24 kinderen. In groep 5 zitten 14 kinderen en in groep 6 10 kinderen. We hebben 2 juffen in de groep, namelijk juf Ingeborg op maandag, dinsdag en woensdag en juf Marijke op donderdag en vrijdag.

Wat doen we allemaal in de klas:

Op maandagmorgen en vrijdagmorgen beginnen we in de kring, luisteren we naar elkaars verhalen, luisteren we naar de Bijbelverhalen, zingen we liedjes en doen we sociaal emotionele spelletjes/activiteiten.

Op dinsdagmorgen, woensdagmorgen en donderdagmorgen beginnen we met de inloop. We gaan dan meteen zelfstandig aan het werk. Ouders mogen dan tot 08.30 uur helpen met de opdrachten, daarna werken we nog even verder. Ook na de inloop hebben we nog een kringmoment waarin we naar de Bijbelverhalen luisteren en liedjes zingen.

Elke dag besteden we tijd aan rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen. Daarnaast hebben we in de middag onder andere tijd voor Engels en wereld oriƫntatie. We werken een langere periode aan een thema op verschillende manieren. Dit kan in de vorm zijn van een creatieve opdracht, onderzoekende opdracht, schrijfopdracht of bijvoorbeeld een opdracht waarbij we gebruik maken van muziek of drama. Zo leren we veel over de verschillende thema's.

Op woensdagmorgen gymmen we en fietsen we met de kinderen naar de Klamp. Hierbij hebben we hulp van fietsouders, zodat we veilig bij de sporthal aankomen. Hier zijn we heel blij mee!

We zullen regelmatig foto's van activiteiten en excursies delen via de website of Parro.

Groeten van de Schelpengroep!